28 Aralık 2017 Perşembe

Makyajda Bordo Ruj Dönemi

Sonbaharın rengi denildiğinde akıllara kızıl tonları ve kahverengiler gelmektedir. Sonbahara çok yakışan bu renk tonları moda dünyasından, kombinlere makyajlara kadar yansımaktadır. Bu sezonda makyaj trendleri arasında bordo ruj rengi dikkatleri üzerine çekmektedir.

Bordo Ruj Modası
Bordo Ruj Modası

Rujda her zaman bir adım önde olan kızıl tonları, kırmızı tonları, bordo rujlarda da havalı ve stil bir görünüm yakalanmasını kolaylaştırmaktadır. Bordo ruj rengi farklı tonları ile her kadının ten rengine yakışmaktadır. En koyusundan en açığına kadar yeni sezonda dudaklarda sıklıkla görülecek olan bordo, kadınların makyajda kullanmayı sevdiği ruj renkleri arasında yer almaktadır.

Ten Rengine Uygun Seçim

Kırmızı ve bordo gibi ruj renkleri kullanımı zor ruj renkleri olarak bilinmektedir. Birçok kadın, bordo rujların kendisinde iyi durmadığından, istediği etkiyi yaratmamasından yakınmaktadır. Bunun başlıca nedeni, bordo rujun doğru tonunu kullanmamaktadır.

Bordo Ruj Trendi
Bordo Ruj Trendi

Her ten rengine her renk makyaj gitmemektedir. Bordo rujun kendi içerisinde ayrılan tonları, ten rengine göre ruj seçimi konusunda yardımcı olmaktadır. Kadınlar, kendi tenlerine en uygun bordo tonunu bulduğunda bu cazibeden kendilerini alamamaktadır.

Bordo Ruj Seçimi

Beyaz tenli kadınlarda çok koyu bordo rujlar, iyi durmamaktadır. Patlayan bu renkler, fotoğraf çekimi gibi özel günlerde tercih edilse de koyu tonlu bordo ruj seçimi yerine beyaz tenliler, frambuaz tonlarına kaçan mavi alt tonlu bordo rujları kullanması gerekmektedir.
Makyajda bordo ruj kullanımı için en şanslı olan ten rengi grubu buğday ten olarak bilinmektedir. Hemen her bordo ruj tonunu rahatlıkla taşıyabilen buğday tenli kadınlar, kendilerine en çok yakıştırdıkları bordo rengi kullanmakta, tamamen özgürdürler.

Makyajda Bordo Ruj

Bordo Ruj Kullanımı

Esmer tenli kadınlarda ise beyaz tenin tam aksine açık tonlu bordo rujlar iyi durmamaktadır. Bu nedenle esmer tenler için koyu renk bordo rujlar tavsiye edilmektedir. İstenilen koyulukta bordo rujlar, sade göz makyajları ile iyi bir etki yaratmaktadır.
Bordo Ruj Kullanımı
Bordo Ruj Kullanımı
Bordo ruj kullanırken dudak şeklini belirgin hale getirmek için dudak kalemi kullanılması önerilmektedir. Üstelik aynı renk bordo dudak kalemi ile rujdan önce dudaklar boyandığında renk kendini daha çok ortaya çıkaracak ve daha uzun süre kalıcılığı devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder